Saturday, 24 December 2011

kalau aku sedih :'(


kalau aku sedih...
aku akan duduk diam dalam bilik sorang2

kalau aku sedih...
aku menangis sepuas-puas hati aku 

kalau aku sedih...
aku mesti teringat kan family aku yang dah byak bgi nsihat

kalau aku sedih...
aku akan pasang earfon and then bukak lgu kuat2

kalau aku sedih...
aku akan renung di luar tingkap sebab aku pcaya aku akan rsa lebih tenang

kalau aku sedih...
aku akan paksa diri aku untuk hepi depan kawan2 aku

kalau aku sedih...
aku akan tdor sepnjang hari

kalau aku sedih...
aku akan luahkan apa yg aku rasa dkat diari aku

kalau aku sedih...
aku akan cari tempat yang sunyi untuk aku menangis and aku x kan tunjuk dekat org yg aku ngis

kalau aku sedih...
aku suka bersendirian sbb aku perlukan masa untuk keadaan aku pada waktu itu

kalau aku sedih...
aku perlukan seseorang yang tahu aku tengah sedih sbb aku takan tunjuk yang aku tgah sedih

kalau aku sedih..
aku pasti teringat ALLAH sbb aku tahu dia tahu segalanya

Thursday, 3 November 2011

LELAKI YANG IKHLAS

  • Kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan...
  • Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.
  • si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpon tidak diblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu… 
  • Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan. Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.
  • Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah...Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu..
  • .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel  Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat. Ingat, nasihat bermaksud mengingati.
  • Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu. Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja
  • Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh. Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain. Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu..
  • Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu. Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.
  • Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.
  • sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur. Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya..
  • Tidak suka kamu memakai seksi...kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain walaupon berlengan pendek...
  • Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap.
  • Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.
  • Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.
  •  Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.
  •  Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.
  •  Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu...
  •  Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya. 
  •  Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya.

Sunday, 16 October 2011

dalam kelas #







ok cukup byak ni. bhai
RAGAM

hello sayang.dah lama kan aku tak conteng2 blog aku nih.maklum buzy la katakan.ecewahh.
ok first sekali aku nak cter pasal kehidupan aku laa.not bad jgak la sejak dua menjak nih.ntah la kenapa.pelik kan.haha memang pelik pon.so ampa x pyah sebok2 nak amik tau la noh.tak penting pon.jgan jadi STALKER sangat la ok guys.
ok second pasal study.emm sumpah sem nih aku dapat lect yang gedik2 kot.err sumpah aku tak buleh ikut cara dia.dah la ajar ntah apa2.err bosan kot.tiap kali aku masuk kelas dia mesti aku tdoq.kalau tak tdoq mkan makanan ringan.uhh bosan nak mampos.sori ya pn A..walaupon anda cantik tapi sori ya kami x pndang semua tu.btw teruskan gedik anda.cik nadia tengs yaa sebab saya suka anda ajar.woww sporting but simple.haha lup u lah cik :-*
ok last sekali about friends.makin lama berkawan makin lama aku dpat pham & knal prngai sorang2 kawan2 aku esp housemate aku.kali tu bru tau sapa yg baik sapa yg bajet baik.tapi xpa wlaupon mcam2 ragam aku tetap sayang ampa weh kawan.
ok yg tu ja aku nak tulis sebab aku bosan sngat2 malam ni.len kali aku tulis lagi ok
ok bhai.muahh..

Sunday, 25 September 2011

sayang mak :)

IBU,,, saya sayanggggggggg ibuuuuuu....
Orang kata aku lahir dari perut mak... (bukan org kata...memang betul)
Bila dahaga, yang susukan aku.... mak
Bila lapar, yang suapkan aku.... mak
Bila keseorangan, yang sentiasa di sampingku.. .. mak
Kata mak, perkataan pertama yang aku sebut.... Mak
Bila bangun tidur, aku cari.... mak
Bila nangis, orang pertama yang datang .... mak
Bila nak bermanja, aku dekati....... mak
Bila nak bergesel, aku duduk sebelah.... mak
Bila sedih, yang boleh memujukku hanya.... mak
Bila nakal, yang memarahi aku.... mak
Bila merajuk, yang memujukku cuma...... mak
Bila melakukan kesalahan, yang paling cepat marah.... mak
Bila takut, yang tenangkan aku.... mak
Bila nak peluk, yang aku suka peluk.... mak
Aku selalu teringatkan ..... mak
Bila sedih, aku mesti talipon.... mak
Bila seronok, orang pertama aku nak beritahu..... mak
Bila bengang.. aku suka luah pada.. mak
Bila takut, aku selalu panggil... "mmaaakkkk! "
Bila sakit, orang paling risau adalah.... mak
Bila nak exam, orang paling sibuk juga.... mak
Bila buat hal, yang marah aku dulu.... mak
Bila ada masalah, yang paling risau.... mak
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni.. mak
Yang selalu masak makanan kegemaranku.... mak
kalau balik ke kampung, yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk..... mak
Yang selalu simpan dan kemaskan barang-barang aku.... mak
Yang selalu berleter kat aku... mak
Yang selalu puji aku.... mak Yang selalu nasihat aku...... mak
Bila nak kahwin..Orang pertama aku tunjuk dan rujuk..... mak.

Aku ada pasangan hidup sendiri....
Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari..... mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada.... mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat.... emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah.... mak
Bila sambut bufday pasanganku.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan “Selamat Hari Ibu”
Selalu... aku ingat pasanganku
Selalu.. mak ingat kat aku
Bila-bila.... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon mak
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila.... aku nak belikan hadiah untuk emak

Renungkan: "Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja... bolehkah kau kirim wang untuk mak? mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".
Berderai air mata jika kita mendengarnya..........

Tapi kalau mak sudah tiada..... .....

MAKKKKK...RINDU MAK..... RINDU SANGAT....

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya......
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya......
berapa ramai yang sanggup mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....
dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya.......

Seorang anak mendapatkan ibunya yang sedang sibuk menyediakan makan malam di dapur lalu menghulurkan sekeping kertas yang bertulis sesuatu. Si ibu segera mengesatkan tangan di apron menyambut kertas yang dihulurkan oleh si anak lalu membacanya.

Kos upah membantu ibu:
1) Tolong pergi kedai : RM4.00 2) Tolong jaga adik : RM4..00 3) Tolong buang sampah : RM1.00 4) Tolong kemas bilik : RM2.00 5) Tolong siram bunga : RM3.00 6) Tolong sapu sampah : RM3.00 Jumlah : RM17.00

Selesai membaca, si ibu tersenyum memandang si anak sambil sesuatu berlegar-legar si mindanya. Si ibu mencapai sebatang pen dan menulis sesuatu di belakang kertas yang sama.

1) Kos mengandungkanmu selama 9 bulan - PERCUMA 2) Kos berjaga malam kerana menjagamu - PERCUMA 3) Kos air mata yang menitis keranamu - PERCUMA 4) Kos kerunsingan kerana bimbangkanmu - PERCUMA 5) Kos menyediakan makan minum, pakaian, dan keperluanmu -PERCUMA Jumlah Keseluruhan Nilai Kasihku - PERCUMA

Air mata si anak berlinang setelah membaca apa yang dituliskan oleh siibu. Si anak menatap wajah ibu,memeluknya dan berkata, "Saya Sayangkan Ibu".
Kemudian si anak mengambil pen dan menulis "Telah Dibayar" pada mukasurat yang sama ditulisnya.

Friday, 23 September 2011

JUNIOR TOLONG HORMAT SENIOR

ecewah.macam la senior sngat kan.tapi senior la jgak.study nak habes dah.hehe.bukan sebab ni aku nak cerita tapi pasal lain.pasal budak junior baru.

haha kalau pikir balik apa yang member aku cerita kelmarin memang lawak la.haih junior2.macam2 perangai.
ok now first sekali aku nak gtau dekat junior2 aku,aku tak sombong okeh.aku tak belagak ok sayang.kiss sikit muahh :-*

ada kah patot depa kata aku belagak la sombong la.aduyai aku pon tatau nak buat mcam mna lagi nih.kelmarin lepas kelas ja aku gan mber2 group aku g la lepak kat dataran kat kolej aku tu la.sampai sana terus duduk.maklum la dalam kelas 'straight' ja kan.hee.

so lepas ja keluar trus g datarn.sembang2 borak2 apa semua.biasa la kan kalau dah sembang tu lupa apa yang ada kat sekeliling kita nih.hee.nak d jadikan cerita kan ada la junior ni kan,depa duduk dlam satu group mcam tu la.

first aku nmpak dari jauh lagi masa aku jejalan dgan mber2 aku depa usha ja aku.haha mcam tak puas hati la konon depa tuh kan kan.tapi aku buat tatau ja.aku smbung balik borak2 gn kwan2 aku.

then beberapa duduk smbang salah sorang kawan smpai mati aku izah dia datang bisik kat aku.tau dia cakap apa..jeng...jeng...jeng...

izah: weh aku ada cerita nih nak gtau
aku :cerita apa weh ? ''excited''
izah:hg nmpak tak junior2 yg duduk dekat kerusi hujung tuh.alaa yg semua pakai bju blue tu.
aku : aku pon tgok la junior n the geng.awt dengan depa tuh ?
izah :depa kata hang belagak..sombong n bla bla bla..
aku : haha.haromm.aku kenal pon tak.senang gila judge aku. *time tu hot pon ada jgak la
....stat tuh aku kira usya ja junior2 tuh.mcam nak p tny ja depa tuh.haih junior2.jgan la nak plun sngat la.kot stg ena setempek kat muka jgan tnya pasepa nah.sayang junior la.muahh :-*

k bhai.assalamualaikum :)

Tuesday, 20 September 2011

takkan penah ada - GEISHA
cinta dan benci    -GEISHA

lagu yang wajib aku dengar sebelum tdor dan lagu yang tak penah jemu aku dengar.lagu yang sangat best dan bagi aku ada maksud yang sama dengan life aku.kalau nak dengar bukak la UTUBE.best :)

ok fine.muka yang serabut dan huduh.tapi apa aku peduli.aku bersyukur dengan apa yang allah swt bg :)

ok bhai.